Gastronomiczne oprogramowanie PC Gastronom

Wprowadzenie lokalu gastronomicznego nie jest prostym zajęciem, a szeroki zakres obowiązków pracowników i właściciela często powoduje zastosowanie nowoczesnych systemów umożliwiających zarządzanie i pracę. Wsparcie wyspecjalizowanego systemu gastronomicznego w restauracjach i lokalach gastronomicznych może być indywidualnie dostosowane do rodzajów funkcjonalności. Dzięki temu zarządzanie lokalem oraz praca w nim jest znacznie łatwiejsza i wydajniejsza. Systemy mogą być opracowywane indywidualnie lub opierać się na podstawowych elementach programów stosowanych w gastronomii.

Systemy i oprogramowania gastronomiczne

kompleksowe oprogramowanie pc-gastronomObejmują obsługę rozliczeń oraz sprzedaż. Najczęściej to samodzielne programy sprzedaży kelnerskiej i barmańskiej, w których wykorzystywane są ekrany dotykowe i terminale. Pomagają profesjonalnie zarządzać restauracją, kontrolować stany magazynowe, przygotowywać receptury, a także analizować wszelkie dane dotyczące działalności restauracji. Najlepsze jest kompleksowe oprogramowanie pc-gastronom, które jest używane zarówno w barach jak i restauracjach. Wpływa ono na zwiększenie wydajności pracy i obsługi. Jest samodzielnym systemem kasy lub kasowo- magazynowym. Umożliwia sprawną pracę pomiędzy kelnerem a kucharzem, a także całej obsługi lokalu gastronomicznego. Jest przystosowane do obsługi ekranów dotykowych, ale także może pracować ze zwykłym monitorem. przejrzysty i prosty interfejs, który umożliwia szybką i wydajną obsługę klientów. Zintegrowany jest z drukarką kuchenną i ekranem, dzięki którym dane szybko spływają na kuchnię. W systemie tym można również w czasie rzeczywistym kontrolować transakcje, obroty oraz wszelkie dane dotyczące obsługi gości przez kelnerów. Umożliwia także pracę w jednym środowisku wielu pracowników. Istnieje możliwość otwarcia kilku rachunków jednocześnie. Oprogramowanie gastronomiczne współpracuje z urządzeniami wykorzystywanymi w punktach gastronomicznych i restauracjach. Należą do nich przede wszystkim drukarki fiskalne, terminale płatnicze, drukarki kuchenne, a także czytniki kart.

Istnieje również możliwość podłączenia systemu monitoringu i wizualnej kontroli pracy na terenie punktu gastronomicznego. Systemy pozwala na kontrolę dostępu poszczególnych pracowników do elementów oprogramowania. Może być uruchomiony w kilku językach, a przede wszystkim dostosowany do indywidualnych potrzeb restauracji lub lokalu gastronomicznego. Gastronom działa niezwykle intuicyjne i jest prosty w obsłudze, a przy tym w znaczny sposób ułatwia pracę oraz kontrolę zdarzeń na terenie zakładu gastronomicznego.